Туреччина

turkish
Туреччина – це не тільки сонце, пляжі і дискотеки, а й давня культура. У цій країні є такі архітектурні пам’ятники, на які необхідно подивитися навіть людям, котрі побували в Елладі або Китаї. Країна, в якій мріють провести свій відпочинок мільйони людей. Для кого-то ця мрія втілюється в реальність, комусь щастить менше, але факт залишається фактом: Туреччина – це рай на землі.
Турки зазвичай дружні і доброзичливі. На зарозумілість іноземців, однак, реагують по-різному. Тому візьміть до уваги культурні відмінності ісламу і додержуйте шану перед національними символами (наприклад, національним прапором і пам'ятником засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка).
Географія
Туреччина – міжконтинентальна країна. Азіатська частина Туреччини (розташована на Анатолійському плоскогір’ї) становить 97% держави і відділена від європейської частини Туреччини Босфорським протокою і Мармуровим морем. Площа Туреччини становить 783 562 кв км. Із заходу країна омивається Егейським морем, з півночі – Чорним морем і Середземним морем – з півдня. На сході країни переважає гірський рельєф, тут же протікають річки Євфрат і Аракс, і знаходиться найвища точка країни – гора Арарат (5 137 м).
Клімат
Клімат країни середземноморський. Найсприятливіший час для відпочинку в Туреччині – період з квітня по травень і з вересня по жовтень. Погода в цю пору року має до екскурсій по Стамбулу, а центральна Анатолія радує прохолодою. Щоб уникнути москітів до Туреччини слід приїжджати до середини червня. Для пляжного відпочинку дуже вдалий час – з середини травня до вересня, коли на узбережжі Середземного моря стоїть тепла погода. На Чорне море найкраще приїжджати з квітня по вересень.
Митні обмеження
Кухня
Слава про турецьку кухню розійшлася по всьому світу, тому гості, які приїжджають до Туреччини з усіх куточків світла, прагнуть покуштувати турецькі страви.Турецька кухня дійсно дуже багатогранна. Типові турецькі блюда - це "денере", "кебаб", м'ясні коржі, "берек" (листкове тісто, фаршироване сиром зі сметаною або меленим м'ясом), пастірма (яловичина, приправлена червоним перцем і висушена на сонці). М'ясні страви готуються з яловичини, телятини, баранини і птиці. Риба і морепродукти коштують порівняно дорого. Овочеві страви представлені різноманітними рагу. Великий вибір в Туреччині холодних закусок: салати, овечий сир, квасоля, рис у виноградному листі, фаршировані томати і перець. Знамениті східні солодощі: "курабье" (галети з медом і цукром), "баклава" (тістечко з горіхами, відоме ще з античних часів).

×