Греція

Gretsii
Варто лише заговорити про Грецію, як відразу на думку спадають всесильні Олімпійські Боги на чолі з Громовержцем Зевсом, що сидить на височенному троні в своїх палатах на вершині Олімпу, або гомерівські герої, філософи давнини і талановиті скульптори античних часів, а також великий похід Олександра Македонського і розкидані по узбережжю Середземного і Чорного морів безліч грецьких колоній, які залишили глибокий слід в культурах різних народів в процесі еллінізації Сходу.
Столиця держави: Афіни. Вважається торговим і фінансовим центром країни. Чисельність населення столиці з урахуванням передмість становить 3,2 млн. чоловік.
Географія
Країна знаходиться на Балканському півострові і на островах, які прилягають до нього і до Малої Азії. Межує з Болгарією, Туреччиною, Албанією. 1/5 країни – острова, яких налічується близько 2 тисяч. Протяжність берегової лінії – 4100 км. Омивається Середземним морем, в т.ч. Егейським і Іонічним морями. Острів Крит омивається з південного боку Лівійським морем.
Клімат
Клімат помірний середземноморський. Завдяки цьому, зима тут м’яка і супроводжується високою вологістю. Влітку, навпаки, пекуче сонце нагріває повітря до позначки в 28-32 градуса. Ідеальний час для пляжного відпочинку – вересень і жовтень. Погода навесні і восени постійно змінюється. Цей час краще присвятити знайомству з унікальними пам’ятками, ніж пляжному відпочинку.
Кухня
Що для греків означає трапеза? Це одночасно відпочинок, спілкування і можливість зібратися всією родиною, щоб обговорити останні новини. Традиційними грецькими продуктами вважаються оливки, сир фета, морепродукти і, звичайно, – вино. Як щодо ароматного міцної кави, до якого традиційно подають склянку холодної води? Еллінікос кафес, по іншому – грецький кава, можна замовити практично в будь-якому грецькому кафе і ресторані.
Страви з м’яса, овочів і риби користуються в Греції великою популярністю: мусакас, пастіціо, мелідзаносалата, дзадзикі, сільський салат (хорьятікі салату). Унікальні продукти моря можна спробувати саме тут: мідії, восьминоги, устриці та інші делікатеси готують в рибних тавернах Греції неймовірно смачно! М’ясо, приготоване на вугіллі або рожні (свинячі відбивні, курка, котлети, баранячі реберця) подають практично на кожному розі.
Батьківщина Діоніса – бога виноробства, пропонує величезний вибір чудових вин. Мавродафні з Патри славиться терпким і солодким смаком. Мускатне вино Мосхато подають до фруктів і солодким частуванням. Рецина володіє присмаком смоли і відмінно поєднується з м’ясом і морепродуктами.

×